Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2009.11.22. 20:20 Lesi_the_Globetrotter

Hollandia

Első országként a kedvencemet választottam. Amszterdamot most kihagyom, majd kap egy külön posztot. Hollandia egyike a legélhetőbb európai országoknak, az emberek normálisak, segítőkészek és természetesen rendelkeznek az országra igen jellemző toleranciával, így szívesen látják, segítik a külföldi látogatókat.  A hollandok fele biciklin éli életét, ezért nem meglepő módon az összes főbb  (és a legtöbb mellék-) út mellett ott figyel a kétsávos kerékpárút, kereszteződés esetén természetesen a kerékpáros elsőbbséget élvez az autókkal szemben. Mondjuk a kerékpáros kultúra virágzásában szerintem nem kis szerepe van annak, hogy a trágyadombok már kimondottan hegynek számítanak ebben az egyébként roppant lapos országban. Túristaként a legmeglepőbb a rengeteg állat, ugyanis a holland emberek remek szimbiózisban élnek a környezettel, a rengeteg haszonállat mellett a kempingekben parkokban nyulak ugrándoznak, de volt olyan táborhely ahol reggel a sátorból kimászva egy törpe kecskével találtam szembe magam. No és persze mindenhol ott vannak a csatornák, akár egy bérelt motorcsónakkal is fantasztikus túrákat lehet tenni, a legtöbb városközpontba is be lehet hajózni, ami nem mindennapi perspektívából mutatja meg a települést. Az ország déli részén Hágát no és a hihetetlen mennyiségű kikötődokkjával Rotterdamot érdemes megnézni, de számtalan kisebb településen is lebilincselő sétákat tehetünk (Woerden, Breda, Delft).

 

Jó szívvel ajánlom a következő felfedeznivaló helyeket:

1. Volendaam.

Eme kis halászfalu Amszterdamtól kb. 30 kilóméterre található észak felé. Iszonyatosan hangulatos halászkikötője mellett kötelező program belakmározni a helyi sült halból. Innen egy kisebb elefántköpetnyire található egy másik kedvelt túristadesztináció, melynek azt hiszem elég a nevét leírnom: Edam.

2. Langevelderslag

Ez nem település, hanem egy nagyon hangulatos óceánparti strand Nordwijkerhouttól északra. Egyrészt igazi baywatch hangulatú, másfelől fel lehet fedezni az általam csak Tatooine-nak nevezett homokdűnés zónát, mely az óceánparttól kilómétereken keresztül húzódva védi az országot az óceán betörésétől.


Nagyobb térképre váltás

3. Gouda

Ez is egy híres sajtos hely. Ráadásul nyaranta itt rendezik meg a híres Gouda-i sajtvásárt, lásd a videón alant.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ország hollandia kerékpár óceán gouda netherland edam


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr921544629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása