Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2009.11.23. 21:16 Lesi_the_Globetrotter

A legnagyob túrázó arcok. #1. Sebes Emil

A hazai túrázó élet egyik ikonja Sebes Emil, egyike a legnagyobb arcoknak akivel életemben találkoztam. Emil jelenleg minden bizonnyal hazánk egyik legnagyobb múltú aktív síoktatója, vadvizese, vízitúrázója egy személyben. Szándékosan nem azt írtam, hogy az egyik legidősebb. Hogy miért tartom Emilt örök ifjúnak? Alább kiderül.

   

Emil bevallottan a 3 "P" szerint éli életét (Pia-Pipa-P*na), hobbija a nagyméretű női fenekek fotózása és albumba gyűjtése (felirat az albumon: "ŐK"). Ezek mellett cserkészparancsnok, fegyvergyűjtő, motorcsónakversenyző, életművész. Korábban repülőgépszerelőként dolgozott, így esett meg, hogy Németország legnagyobb repülőgép múzeumában -amikor konstatálta, hogy egy általa ismert helikopttertípus kábelezését a restaurációnál elrontották- gondolkodás nélkül lépett át a kordonon és kezdett el szerelni, mi csak a teremőr tompa puffanását hallottuk, amikor az leesett a székéről. Fantasztikus képessége, hogy egy elmesélt történetet képes pár héttel később elmesélni az eredeti forrásnak, úgy mintha vele történt volna. Persze megharagudni nem lehet rá.

Nagy találmánya a kempingbosszú. Amennyiben deviáns fiatalok egy csoportja nem hagyja békésen pihenni éjszaka, Emil hajnali hatkor felkel és akcióba lendül. Módszere roppant egyszerű. A célpontok sátrán található cippzár felhúzókája felé egy csepp pillanatragasztó, nehogy véletlenül valaha is fel lehessen többet húzni. Majd egy bögre kávéval kempingszékre ül és várja a showműsort. :)

Az esküvőjét egy nemzetközi, Cita di Castello-tól Rómáig tartó kenutúrán ejtette meg, egy kis folyóparti falucska templomába vonult be nejével, felemelt evezők között neoprén ruhában, csokornyakkendővel optikai tuningolva.

Idézetek: "-kislányom az evezőt nem úgy fogjuk mint a f*szt, tehát nem marokra." "- Megmutatnám, de ha mögéd állok elmehetsz gyesre" (síoktatás alatt)

Emilhez számtalan vicces emlék és történet kötődik, alkalomadtán biztosan feltűnik egy-kettő a blogon. Tessenek figyelni, mert igazi gyöngyszem.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr261547435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása