Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2010.03.22. 23:53 Lesi_the_Globetrotter

kedvenchelyek: Korzika

Napóleon szülőhazájába a lejobb ősszel utazni. Turista már csak elvétve, 30 fok van és az utószezonnak hála töredékösszegből megúszható a kötelező tengerre nyíló kis apartmanházikó. Repülőgéppel is megközelíthető a sziget, azonban egy hosszabb szabadság részeként autóval is túlélhető az utazás, a két órás tengeri kompolás mellett útba esik a Pisai Ferde Torony és Velence is.

A főváros Bastia korántsem a legszebb város az egyébként Franciaország részét képező szigeten, a konkurencia ugyanis elég erős.

Calvi városának fantasztikus strandjáról hihetetlen a kilátás a genovai erődre, melyben manapság az idegenlégió lakhelye. Ajaccio szűk mediterrán utcái, kikötője és Napoleon szülőháza leginkább hosszú sétákra ösztönzi az embert. Az időjárástól természetesen védett halászkikötő, a pálmafák, a tenger moraja elég komoly hangulatot ad a városnak.

Korzika ékköve azonban Bonifacio. A hófehér mészkőfalra épült fellegvár szerű város gyönyörű. És ha valaki ott jár véletlenül se hagyja ki a város körüli hajótúrát, amely során a tenger által a város alá kivájt barlangokba is betekintést nyerhetünk.

A korzikai szárazföld gyakorlatilag csupa hegyvidéket jelentenek, óriási szintkülönbségekkel és felfelé egyre ritkuló növényzettel. Már ahol van növényzet, gyakoriak ugyanis a nyári melegben fellobbanó tüzek, melyek miatt komplett leégett hegységekkel is találkozhat az arra járó.

 

Na és nem utolsó sorban Korzikán remek raftolásra alkalmas folyók is találhatóak, bár igaz a szigeten még általánosabb extrémsport autózni a hegyeken kanyargó korlát nélküli szűk utakon. Így az evezést néha plusz ingerrel toldja meg egy-egy autó maradványa a folyómederben. :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr441861193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása