Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2010.03.26. 01:19 Lesi_the_Globetrotter

Legjobbhelyek: NYC

Ha már átruccantam a nagy víz túloldalára következzék a sorban New York, az egyik kedvenc  városom. New Yorkért divatos manapság rajongani, de jellemzően akik jártak ott azok kétféle élménytípussal térnek haza. Az elsőbe azok tartoznak akiknek a város soknak bizonyul. A méretek, a mennyiség és a sokszínűség zavarba hozza őket, görcsösen lőnek pár fotót a szabadság szoborról és az Empire State Buildingről és pipa. A másik típust viszont egy életre rabul ejti a város lüktető sodrása és végleg NY addikt lesz. Nem kérdéses neki, hogy hajnali kettőkor is tömeget talál a Time's Square-n, látja a Wall Street-i öltönyös üzletembereket ebédidőben edzőcipőre váltva hot-dogot ebédelni a padkán ülve, vagy éppen órákat ülve a Central Park közepén csak érezni a várost maga körül. Na jó ez kezd már kicsit szirupos lenni, de legalább az kiderült belőle, hogy én feltétlenül és véglegesen az utóbbi csoportba kerültem az ezredfordulón.

Az átlag utcakép roppant érdekes, ugyanis sokszor olyan alakok rohangálnak az orrunk előtt mintha szabadnap lenne a diliházban. A kedvenc életképem a Madison Parkban alvó hajléktalan volt, aki úgy aludt, hogy közben ölelte a biciklijét és a teniszütőjét.

A főbb nevezetességekről nem írnék, aki néz amerikai akciófilmet már az összeset láthatta leomlani/elégni/felrobbani. Jöjjön inkább néhány jó tanács.

Örök érvényű szabály, hogy nagyobb parkokba és a harlem kevésbé frekventált utcáira éjszaka nem feltéltenül egészséges látogatni.

Érdemes már érkezés után körbenézni a környéken Olasz, Görög, Kínai stb éttermek után, ugyanis akárki-akármit mond az amerikai konyha ehetetlen. Sok étteremben van reggeli is, a legjobb konstrukció a "fix pénzért bármennyit ehetsz" változat.

Aki szépet akar látni az feltétlen nevezzen be egy éjszakai hajótúrára Manhattan körül. A túrahajók kikötőjét a 44. utca és a 12. sugárút környékén lehet megtalálni. Ugyanitt repülésbolondoknak kötelező megnézni két utcányival feljebb az Intrepid repülőgép hordozót, amely ma gépekkel megpakolva múzeumként funkcionál.

Chinatownban elég sok csempészárút forgalmazó álcázott boltot találni, aki olcsón akar igazi Gucci táskát az itt Tarantino-i élményekkel is gazdagodhat. (Igaz, kedves hugocskám? :-) )

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr991869394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása