Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2010.05.19. 13:24 Lesi_the_Globetrotter

a repülésről mindenféle

A siklóernyős vonulatot leszámítva, eddig valahogy kimaradt a repülés, ami már nagyon hosszú ideje meghatározó "szerelem" az életemben.

Ami mindenesetre bizonyos, hogy a későbbi időkre fontos tervezési prioritást élvez a kisgépes vizsga letétele (félig már folyamatban), esetleg ha rám szakadna a Nemzeti Bank egy (két, három?) gépmadár birtoklása. Annyira más szemszögből látja az ember a világot madártávlatból, hogy számomra ez egy megunhatatlan élmény. A Kiskunsági Nemzeti Park, aminek futóhomokos talaja a nyári napsütésben úgy ragyog, mintha hóval lenne borítva a táj, egy Li-2-es roncs meglepetésszerű megpillantása a Mecsek egyik csúcsán, Budapest lenyűgöző panorámája a reggeli párában a kedvesemmel. Csupa-csupa nagyszerű élmény.

 

És ott vannak a "sorstársak". A repüléssel beoltott légi-emberek, akikkel mindig élmény beszélgetni. Kávézni és beszélgetni a Matkópusztai repülőtéren tankolás alatt, alkatrészt vinni a pécsi reptérre a lerobbant gépnek és hálás pilótájának. Nemrég beléptem egy repülőklubba, úgyhogy ezirányú addikcióim úgy néz ki jó időre kezelve vannak. :)

A nagygépes repülés kicsit más tészta. Sokaknak olyan természetes lett gépre szállni mint egy távolsági buszra. Pedig megvan a megdöbbentő varázsa annak, hogy egy óriási szárnyas konzervdoboz esetenként több száz emberrel felröppen és (legtöbbször) le sem pottyan. Amikor csak tehetem bekéredzkedek a pilótafülkébe, no igen, és legtöbbször szívesen kipenderíteném a pilótákat, hogy átvegyem a hatalmat. :)

Végül néhány jótanács, gondolat repüléshez:

- check in-hez sorbanállás alatt kötelező a "szúrd ki a terroristát" játék

- parázósoknak: a legbiztonságosabb hely a gép végén van, baj esetén ez legtöbbször letörik, növelve a túlélési esélyeket (magyarán kisebb az esélye, hogy szénné égsz a kerozintartályoktól)

- Jó előre érdemes fórumokon nézelődni egy adott útvonalról. London Heathrowra repüléskor például érdemes a jobb oldalon helyet foglalni, hogy meglegyen a londoni panoráma :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr912015353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása