Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2011.03.21. 03:42 Lesi_the_Globetrotter

Amszterdam- játszótér (nem) csak felnőtteknek

Több mint egy éve lett beígérve ez a poszt, most ezt a restanciát pótolom. Amszterdamról hirtelen annyi hely és élmény jut eszembe, hol is kezdjem? Ide senki se utazzon laza, pihenő céllal, ez a város él, beszippant (jó esetben nem köp ki darabokban) és mindig tud újat mutatni. Ilyen sokszínű élményt a holland fővároson kívül talán egyedül New York (leánykori nevén New Amsterdam) tudott mutatni. Klasszikus turista látnivalóból is van bőven, a Rijksmuseumban Rembrandt és Van Gogh munkáit láthatjuk, a hajózási múzeumban még tengeralattjárót is találni és az Anna Frank-ház is látogatható. A számtalan kisebb-nagyobb bolhapiac, a napközben emberrel teli parkok, a csatornák fantasztikus atmoszférát adnak a városnak. A piros lámpás negyed bővelkedik a máshol illegálisnak tekintett szórakozásokban, ide már csak a különleges hangulat miatt is érdemes ellátogatni.

 A város ezen részére nyugodtan ki lehetne rakni egy 18-as karikát, egymást érik a Coffeshopok, sexshopok, élő három x-es "színházak", jószerivel fél Európa ide jár bulizni. A szerencsésebbek (és a jó kapcsolatokkal rendelkezők) exkluzív klubokban táncolhatnak, a város szinte sosem alszik. A helyiek az óriási turistaforgalom ellenére roppant barátságosak, segítőkészek. Ha errefelé jársz véletlenül se hagyd ki a hajós körtúrát a csatornákon, a hajóállomás a Centraal Station közelében található.

Autóval nem érdemes közlekedni, egyrészt mert napközben a forgalom hatalmas, másrészt mert a parkolók aranyáron működnek, szinte sehol sem ússzuk meg óránként 4-5 euró alatt. A tömegközlekedés mellett igénybe lehet venni valamelyik kerékpárkölcsönző szolgáltatásait, ha pedig bulizni készülünk mindig lehet számítani a háromkerekű riksákkal cikázó taxikra. Amelyeken kis szerencsével hazánkból származó sofőrrel is találkozhatunk. 

 A jó zene szerelmeseinek kötelező program a Jazz Cafe Alto, itt éjfél után kezdődik az igazi hangulat. Alternatív múzeumlátogatásnak pedig ott van a szexmúzeum, a kendermúzeum. Amszterdam viszont az a város, ami százféleképpen tudja meglepni az embert, a lenti kirakat például séta közben, egy kis utcában "ugrott" elém. Az ilyen dolgokért (is) lehet szeretni ezt a sokszínű, élettel teli várost. Ki ne hagyjátok!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr982757663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása