Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2009.11.23. 23:41 Lesi_the_Globetrotter

A Wörthi Tó (Klagenfurt, Velden)

A Wörthi tó olyan az osztrákoknak, mint nekünk a Balaton, azzal a hangyányi különbséggel, hogy iszonyatosan drága környék. Példának okáért láttam egy nem túl nagy vízparti telket egymillió eurós áron. A táj lenyűgöző, a hegyek között megbújó kristálytiszta vízű tó, melyen vitorlások futják körtáncukat mindenhonnan csodálatos látvány,  Sógorék fürdenek is benne, bár még a legnagyobb kánikulában is az átlag hazánkfiának a vízhőfokról kizárólag a "zergebaszó hideg" szóösszetétel jut az eszébe. Szerencsére a tó és környéke igazi túristaparadicsom, így unalom a szárazföldön sem fenyegeti az idelátogatót. A tó körül kíváló kerékpárútvonalakon bringázhatnak a mozgás szerelmesei.

Velden

A tó nyugati csücskében található település a keleti parton fekvő Klagenfurttal szemben az igazán tehetőseknek kínál kikapcsolódási lehetőséget. A jacht kikötők, az exkluzív klubbok és persze a híres veldeni kaszinó parkolójában kissebrendűségi komplexus gyötör mindenkit aki nem minimum egy Porsche üléséből kászálódik ki.

Klagenfurt

Karintia és a  Wörthi tó 90.000 lakosú fővárosa a legnagyobb dél-ausztriai település, repülőteréről Rómától Londonig számtalan desztinációval áll közvetlen összeköttetésben és természetesen rengeteg attrakcióval, látnivalóval várja a turistákat. Kultúrális központ is, a tó vizére épült színpadon nyári estéken opera és színházi előadásokon vehetnek részt a látogatók. A város szívében, az Alterplatz környékén mindenképpen érdemes megtekinteni a város- valamint a megyeházát (Rathaus, Landhaus), a híres Sárkány-kutat, a Mária Terézia emlékművet valamint a tartományi múzeumot (Landesmuseum). Gyerkőccel érkezőknek nyújt feledhetetlen kikapcsolódást a mini-park, vagyis a Minimundus.

Ha már a környéken vagyunk érdemes ellátogatni a közeli Ossiacher See-hez, amely érintetlen vadregényes tájával lenyűgözi a természet szépségeinek szerelmeseit, no és kiváló siklóernyős repülési lehetőségeket kínál.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria minimundus see velden globetrotter wörthi wörther klagendfurt


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr851547818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása