Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2011.09.19. 16:26 Lesi_the_Globetrotter

Olcsó Android tablet újratöltve

Lassan átmegyek techblog írásba, mentségemre legyen szólva a millióegy kütyüt (videókamera-napszemüveg és társai) viszem is utazni állandó jelleggel. Ilyen volt a zt-180-as android tablet is, amiről néhány hónapja zengtem ódákat, főleg az akkor még verhetetlennek vélt ár/érték arány miatt. A cégfőnök akitől a Zenithinket kaptam pár napja azzal hívott fel, hogy kicserélné a belakott zenithinket egy 7 colos masinára, mert kaptak néhány tesztpéldányt. Kicsit húztam a számat, hozzám nőtt már a gép. Végül rábeszélt, hogy megéri a csere és nagyon jól fogok járni. Na jó, igazából azt mondta, hogy össze fogom csinálni magam az örömtől. Hát lássuk.

A gép beazonosítása nem egyszerű, merthogy a kínai gyártó legalább tucatnyi cégen keresztül értékesíti a masinát, így találkozhatunk egy halom névvel: Heropad C8, Dropad A8, A7S100 és társai, de volt, ahol nevet sem adtak neki 7'' MID Tablet. Egyébként az én példányomnak is csak ez utóbbi szerepel a dobozán. No meg még pár felirat: Wifi, 3G, 1080p HDMI, 3D games.

 

külső:

A gép külsejét nagyjából egy az egyben koppintották az iphone 4-ről a derék népi Kína mérnökei a forma, a gombok típusa, a hátlap mind-mind ismerős. Mondjuk meg kell hagyni szép. Ja és a hátlap pont ugyanúgy szereti gyűjteni az ujjlenyomatokat mint az almás cucc. Hátul csak a meglepően hangos és jó minőségű hangszóró nyílásait találjuk, a gép egyik oldalán vannak sorban a csatlakozási lehetőségek: töltő, 3.5mm jack, usb host, usb-otg (mindkettő mini usb), mini-HDMI és MicroSD slot. Szemből a kijelzőn kívül  a "iphone-gombot", a 2mpixeles kamerát és a fényérzékelőt találjuk.

 

hardware:

A gép lelke egy Samsung gyártmányú Cortex A8 Hummingbird cpu, ami bizony édestestvérkéje a Galaxy tab processzorának, továbbá unokatestvére az Iphone 4 és az Ipad Apple A4 procijának. A kínai oldalakat elnézegetve van némi szórás a processzor órajelének belövésében, 800 Mhz-től 1.2 Ghz-ig skálázódik a kínálat. A cpu mellé csaptak fél giga memóriát és egy PowerVR SGX540 3D chipet. Megjegyzem az Apple A4 chiphez "csak" egy SGX535 van csomagolva. Nem a jelenlegi high-end, mert ott a kétmagos Cortexek tanyáznak, de mindenképp a felső kategóriát képviseli.

A kijelző 7 colos kapacitív, egyszerre akár öt ujjal taperolható, fél év rezisztív küzdelem után újra üdvözöltem a két ujjas nagyítást és azt, hogy elég csak megsimítani a kijelzőt ahhoz, hogy a gép értse, mit is akarok csinálni. A kijelző nem ips, vagy amoled csoda, mezei tft, de a színei szépek, a fényereje nagy és a zt-180hoz képest csillagászati egységnyivel nagyobb a betekintési szöge. 

Gyárilag a 2.2-es Androidot rakják rá, de már létezik Gingerbread frissítés, a fórumokat olvasva elég népes és aktív közössége van a kis gépnek. Bluetooth és a GPS kimaradt a repertoárból, az előbbit egy usb-s BT modullal pótolhatjuk, utóbbit pedig az ehhez csatlakozó bluetotth gps-el.

A gépbe 4 giga háttértárat építettek, amit akár 32 gigás microSD kártyával bővíthetünk. Wifiből b/g került bele, ismer egy csomó 3G sticket, 4 irányú gyorsulásmérő giroszkóp is tartózkodik benne. Akkumulátora 3600 mAh kapacitású, a tapasztalat szerint erősen megterhelve 3D játékokkal olyan 4-4.5 óra között bírja, wifis böngészésnél vagy filmnézésnél több mint öt órás üzemidőt mértem. A gép tömege kicsit több mint 400 gramm, ami messze nem pehelysúly kategória a 7 colos mezőnyben, ennek ellenére huzamosabb kézben használat sem meríti le a felhasználót. :) 

használat közben:

Na kérem szépen, a helyzet az, hogy a masina gyors. Felhasználói élményben ugyanaz az élmény és közvetlenség köszön vissza, ami az első iphone 3gs megvétele után annyira megfogott. Nem akad, élmény rajta a fénykép, videó nézés. Android marketen (és az alternatív helyeken) tonnaszámra találhatunk programokat, gyakorlatilag minden feladatra amit az ember szeretne. A böngészőben szépen mennek a flash tartalmak, de van itt mindenféle jóság natív social-networking kliensektől, a chatprogramokig, a google maps applikációban pedig a street view is gyönyörűen működik. A játékok villámgyorsan futnak és bőven überelik a psp képességeit, NFS Shift, Hawx, Splinter Cell, Fifa és még nagyon hosszan sorolhatnám a címeket. Emulátorból már nem csak a 8 bites csodákkal játszhatunk, hanem korrekt Nintendo 64 és psx emulátorok is simán futnak. Ami pedig a leginkább elkerekíti a gamer ismerősök szemét, amikor betöltöd a Quake 3 Arénát, majd wifin keresztül játszol egy online meccset a pc-s kollégákkal, merthogy ez a Quake 3 pontosan az amit pc-n is ismerünk, úgyhogy hálózati játéknál mehet az öldöklés bárkivel. A frame/sec pedig olyan 50-60 körül leledzik. A post aljára bepakolok egy videót, sajátot még nem volt időm felvenni, de amíg elkészül addig ez is jól demonstrálja a gép képességeit.

Jaj, majdnem el is felejtettem, itthon még(!) nem kapható hivatalos formában, de Kínából megrendelhető, szállítással együtt olyan 34-35ezer forintért. Állakat tessék visszaragasztani! :)

4 komment

Címkék: android mid tablet c8 a8 lesi globetrotter dropad heropad


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr113238688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DoDver 2011.09.23. 09:39:02

Hello!

Adnal par linket, hogy honnan lehet beszerezni ezt a csodat?

Lesi_the_Globetrotter 2011.09.23. 10:35:41

például itt: www.nowkin.com/dropad-a8-4g-android-23-samsung-s5pv210-capacitive-multitouch-inch-tablet-support-3g-hdmi-flash-with-camera-p-1785.html

de ha beírod a google-ba bármelyik nevét (Dropad a8, Heropad c8, stb) akkor találsz még egy halom helyet ahonnan beszerezhető....

Hunter319 2012.01.14. 14:46:05

Hello!

Akkor te tölük rendelted?
Hogyhogy mertél rendelni ilyen oldalrol? Csak mert tavaLy 300 eurom bánta, hogy iphonet akartam rendelni egy hasonló, kis tetû oldalrol...

Van tanácsod, hogyan lehet elkerülni az átverèst?

Köszi, hunter

bookmyface · http://hackerkepzes.hu/blog/ 2012.12.23. 22:21:48

elég érdekesen néz ki így ezzel a nyújtott alma dizájnnal :D
süti beállítások módosítása