Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2011.02.02. 16:47 Lesi_the_Globetrotter

Hójelentés hókorcsolyáról

A családomnak a tél egyet jelent az Olaszországi Forni di Soprával. A mostani egyhetes kiruccanás is emlékezetes marad, jókat csúsztam anyuval, Száva megtanult síelni, jó padawannak bizonyult, a harmadik napon már a nagypályán kanyargott le velem a Zoncolanon. Sikerült összefutni Sandro barátommal, néztem a napfelkeltétől vörös hegycsúcsokat kora reggel. Chuck teljes deríliumban szagolgatta a szálloda kertjében az éjszaka lepakolt őzbogyókat és lakonikusan tűrte, hogy egyszerre 3-4 gyerek (és néhány esetben felnőtt) gyurmázzon rajta. Az időnk remek volt a pálya pedig (hétköznapokon) szinte teljesen üres. Lokális otthonunkban a Villa Verdében nagy csapat, remek ételek (Millió köszönet a Séfnek Terinek a finomságokért), internet és műholdas tévé is várt minket, bár ez utóbi főleg arra szolgált, hogy az arra affinitást érzők ne maradjanak le a Tahó Világ aznapi részéről. Brrr. 

Az extremesportok.hu csapatának hála sikerült kipróbálnom a SledDogs cég hókorcsolya nevű kütyüjét. Gyakorlatilag a bigfoot következő evolúciós lépésének tekinthető, itt azonban a léc már nem is áll külön a cipőtöl, hanem egybe van építve a talpával. Első blikkre leginkább olyan, mintha egy láthatatlan léccel siklana a használó. Belülről nézve még érdekesebb, ugyanis ha megtaláljuk a súlyponti helyzetet meglepően könnyű vele siklani. Ez a helyzet pedig a sível ellentétben hátul van, gyakorlatilag mintha a sarkán csúszna az ember fia. Kicsit előredölve rögtön leakad a cipő orra, lehet szépeket zakózni, gurulni. Ennek a problémának a megoldására már készül az továbbfejlesztett változat. Maga a cipő meglepően kényelmes, a lábat jól tartja és kicsit sem nyom! Ez főleg nálam és a hasonlóan nagy és bütykös lábbal rendelkezőknek fontos dolog. Link a videó alatt.

 

http://extremesportok.hu/o.php?id=195

 

Egy napra átugrottunk a közeli Ravasclettoba. Jópár évvel ezelőtt törzshelyünk volt, már akkor nagyon szerettem a terepet, de azóta sokat fejlesztettek a pályarendszeren. Is. A kabinos lift mellett önkiszolgáló étterem nagyon finom kajákkal, az egyik liftnél álldogáló forraltboros hütte pedig transzparenssel bíztat a Facebook csoportjához való csatlakozásra. Új liftek, pályák és végre a kabinos lift alatt is le lehet csúszni a faluig, igaz anno 97 tájékán ezt már kiépített pálya nélkül sikerült abszolválnom. Száva is belejött a kanyargásba, a nagypályán már együtt tudtunk száguldozni, a kabin alatti pályán pedig anyuval csapattunk egyet, lezárva a hetet. Jó volt.

  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr572633807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása