Globetrotter - Utazó blog

Tapasztalatok, országokról, tájakról, emberekről, (extrém) sportokról.....kalandok a nagyvilágban.

Címkék

1923 (1) 2011 (1) a8 (1) állvány (1) android (2) ausztria (2) autó (1) bela (1) billentyűzet (1) c8 (1) di (1) dinkelsbühl (1) donovaly (1) dropad (1) edam (1) expo (1) extrém (1) forgalom (1) gleccser (1) globetrotter (9) google (1) gouda (1) heropad (1) hollandia (1) hydrospeed (1) kajak (1) kerékpár (1) kiállítás (1) kiegészítő (1) klagendfurt (1) lesi (5) maps (1) mid (1) minimundus (1) németország (1) netherland (1) noce (1) nyugat (1) óceán (1) olaszország (1) ország (2) rafting (5) schwarza (1) see (1) (3) siklóernyő (2) sípálya (1) snowboard (1) sol (1) szlovákia (2) sztori (1) tablet (2) tartozék (1) táska (1) tél (1) teszt (2) (1) tonale (1) traffic (1) trekk (1) trekking (1) utazás (3) úticél (1) vadvíz (3) val (1) város (1) velden (1) vezetés (1) vicces (1) wörther (1) wörthi (1) zenithink (2) zt 180 (2) Címkefelhő

Friss topikok

2010.03.24. 22:56 Lesi_the_Globetrotter

Jó helyek: Toronto

A Niagarától pár órányi autózásra található Kanada legnagyobb és egyben legmultikultúrálisabb városa, az 5,5 millió lakosú Toronto, ami irokéz nyelven azt jelenti: "A hely, ahol a fák a vízben állnak”.  Lássuk a személyes tapasztalatokat:

Toronto nagyon szép, modern, tiszta és rendezett város. Képét meghatározza a CN Tower. A toronyban 4 kilátószint látogatható ahonnan frenetikus a kilátás a városra és az Ontario tóra. Ezek sorban: Glass Floor 342 m-en a Glass Floor (vagyis Üveg Padló) és az Outdoor Observation Deck (Külső (nyitott) kilátó).  346 m-en található a Horizons Café és a Indoor Observation Deck. 351 méteren egy gömb alakú, forgó éttermet találhatunk, nem éppen átlagtúrístára szabott árképzéssel. És végül a legjobb helyre külön jegy ellenében viszi az utazót a lift a 447 méteres magasságban lévő 'Sky Pod'-ba. Innen tiszta időben több mint 150 kilométer a látótávolság, vagyis még a Niagara is látszódik.

A torony alatt lévő baseball pálya teteje nagyon high tech módon nyílik ki és enged betekintést a sportlétesítményre.

A város közepén sikeresen belebotlottam a világ egyik legnagyobb zeneáruházába. Bassszus, még istenverte Szandi CD-t is találtam. Mindenesetre ha előre tudom a választék nagyságát egészen biztos, hogy nagyjából egy évig spórolok az utazás előtt.

Érdemes megnézni a  A Royal Ontario Museum-ot, amely Észak-Amerika ötödik legnagyobb múzeuma, melynek művészeti kincsekből és történelmi leletekből álló gyűjteményére érdemes legalább egy napot rászánni.

Külön kellemes gasztronómiai meglepetésben volt részem. A belvárosban estefelé esélytelen autóval parkolót találni, végül egy kis utcában (Elm street :D ) sikeredett találni egy szem parkolóhelyet lelni. Két hét amerikai műanyagkaja után a terv egy Olasz, Görög, esetleg Mexikói étterem felkutatása lett volna, a kocsiból kiszállva az út túloldalán azonban egy egészen más neonfelirat világított: "Csárda - Hungarian Restaurant. A csirkepaprikás falása közben pedig megérlelődött a gondolat: Torontót szeretjük :D

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://globetrotter.blog.hu/api/trackback/id/tr221866547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása